برنامه‌ مایکروسافت برای اتصال مردم مناطق فقیرنشین جهان به اینترنت

 
طرح ابتکاری مایکروسافت برای ارائه‌ی اینترنت به مناطق مختلف جهان در حال گسترش است.
 
مایکروسافت اعلام کرد هدف‌گذاری برنامه‌ی ایرباند، اتصال ۴۰ میلیون نفر به شبکه‌ی جهانی اینترنت تا ژوئیه سال ۲۰۲۲ است. این برنامه که سال ۲۰۱۷ با هدف اتصال افراد بیشتر در ایالات متحده راه‌اندازی شد، به سمت مناطقی از آمریکای لاتین و مناطق جنوبی صحرای بزرگ آفریقا گسترده خواهد شد.
 
در حال حاضر مایکروسافت در ایالات متحده از TVWS (طیف فرکانس‌های بلااستفاده‌ی رادیو تلویزیونی) روی فرکانس ۶۰۰ مگاهرتز برای اتصال ۳ میلیون شهروند این کشور به شبکه‌ی اینترنت استفاده می‌کند.
 
 
مایکروسافت برای رسیدن به هدف جدیدش در سطح بین‌المللی باید علاوه بر TVWS از فناوری‌های نوآورانه‌ی جدید هم استفاده کند. این شرکت تصمیم دارد برای بررسی نیازهای دقیق هر منطقه، با شرکت‌های محلی همکاری کند. مایکروسافت همچنین می‌خواهد با دولت‌های محلی برای برطرف کردن محدودیت‌های نظارتی بر فناوری‌های موجود در آن مناطق هم مذاکره کند. این شرکت نیاز دارد با ISPهای محلی برای ایجاد بستر اینترنتی لازم همکاری داشته باشد.
 
مایکروسافت با افتخار از موفقیت‌هایش در طرح‌های گسترش بین‌المللی اینترنت گزارش داده؛ برای مثل این شرکت در کلمبیا پروژه‌ای با کمک فناوری TVWS راه‌اندازی کرده که ۲ مدرسه و ۵ مزرعه را به شبکه‌ی اینترنت متصل کرده است. این شرکت همچنین به ارائه‌دهنده‌های اینترنت در کلمبیا کمک کرده تا دسترسی ۶ میلیون نفر از شهروندان این کشور به اینترنت را میسر کنند.
 
مایکروسافت همچنین موفق شد در غنا،‌ محدودیت‌های نظارتی دولت روی فناوری TVWS را برطرف کند. این کار دسترسی ۸۰۰ هزار نفر اهالی غنا به اینترنت را میسر خواهد کرد.
 
مایکروسافت تنها شرکتی نیست که روی اتصال جهانی به شبکه‌ی اینترنت تمرکز کرده است. گوگل با طرح «یک میلیارد کاربر بعدی» می‌خواهد افراد بیشتری را در سطح جهان به اینترنت متصل کند. فیسبوک هم تمام نیروی خود را به کار بسته تا بتواند افراد بیشتری را در سطح جهان به اینترنت متصل کند.
 
انگیزه‌ی این شرکت‌ها برای چنین سرمایه‌گذاری‌هایی بسیار ساده است؛ هر کاربر جدید اینترنت در هر کجای دنیا، یک مشتری بالقوه برای همه‌ی این شرکت‌ها به شمار می‌رود.