تدوین چارچوب قانونی برای شرکت‌های افتا با کمک بخش خصوصی

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات از بخش خصوصی خواست برای تدوین راهکارها و کاهش زمان صدور مجوزهای شرکت‌های افتا، به دولت مشورت دهند.
 
ابوالقاسم صادقی، در نشست کمیسیون افتای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران در بیست و پنجمین نمایشگاه الکامپ و درباره لزوم دریافت مجوزهای متعدد برای کسب‌وکارها گفت: «مجوز برای حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی مردم است و این حداقل کاری است که می‌توانیم انجام دهیم. ممکن است در اجرا مشکلاتی وجود داشته باشد اما نباید اساس صدور مجوز را زیر سوال برد.»
 
او در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد نهادهای صنفی گفت: «کسانی که وارد نهادهای صنفی می‌شوند باید بخشی از وقت‌شان را برای صنف بگذارند و این مساله‌ای است که در حال حاضر آنچنان که باید در این افراد دیده نمی‌شود. یکی از چالش‌های ما نبود آمار و اطلاعات است و ما از بخش خصوصی می‌خواهیم این اطلاعات را در اختیار ما بگذارند و تحلیل‌های عمیق و جدی داشته باشند.» او با تاکید بر اینکه مدل گواهی‌های موجود به لحاظ محتوایی و مفهومی نیاز به به روزرسانی دارند خطاب به حاضران گفت:‌ «ما می‌خواهیم با مشورت شما در دولت راهکارها را تدوین کنیم و این کمکی است که بخش خصوصی می‌تواند به دولت بکند.» 
 
در مقابل، بهناز آریا، رئیس کمیسیون افتای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با انتقاد از این سخنان گفت: «به نظر می‌رسد دولت می‌خواهد نقش خودش را به بخش خصوصی واگذار کند. اطلاعات در اختیار دولت است و تجمیع آن هم وظیفه دولت است.»
 
پس از این گفته‌ها رامبد راستی،‌ قائم‌مقام اول کمیسیون افتا گفت: «صنف در این مدت خواسته‌های بسیاری را با مدیران دولتی مطرح کرده اما جوابی نگرفته و این باعث ناامیدی شده است. اگر یکی از این خواسته‌ها به سرانجام می‌رسید ناامیدی صنف از بین می‌رفت.»
 
محمود روزبهانی، معاون ارزیابی و اعتبارسنجی مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری از دیگر شرکت‌کنندگان در این نشست بود که اعلام کرد اسفند ماه سال ۹۴ بخشنامه‌ای به حراست‌ سازمان‌ها ابلاغ شده که براساس آن شرکت‌هایی که مجوز خدمات افتا دارند نیازی به استعلام تایید صلاحیت ندارند. او از فعالان بخش خصوصی خواست اگر با چنین مساله‌ای برخورد کردند آن را گزارش دهند.