۴ دلیل برای این‌که نوکیا ۲.۱ را نخریم

nokia_2.1_-2 ۴ دلیل برای این‌که نوکیا ۲.۱ را نخریم

گوشی‌ها به عضو جداناشدنی سبک زندگی مدرن تبدیل شده‌اند و کارهای زیادی را برای ما انجام می‌دهند. با همه این‌ها کمپانی‌های بسیاری اقدام به تولید چنین دیوایس‌هایی می‌کنند، اما فقط تعداد انگشت‌شماری از آن‌ها محصولاتی با ارزش خرید بالا و جذاب می‌سازند. برای همین باید در انتخاب گوشی آینده‌تان دقت کنید. نوکیا ۲.۱ یکی از مدل‌های کمپانی اچ‌ام‌دی گلوبال به شمار می‌آید که به‌رغم وجود قابلیت‌های کارآمد، ضعف‌های بزرگی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.


طراحی

nokia_2.1_-3 ۴ دلیل برای این‌که نوکیا ۲.۱ را نخریم

دیزاین بخش مهمی از یک اسمارت‌فون و به‌صورت کلی وسایل دیجیتال را تشکیل می‌دهد. در حقیقت تنها چیزی که در نگاه اول اهمیت دارد، طراحی محصول است و می‌تواند دلیلی برای خرید آن دیوایس باشد. هر سال ترندهای جدید و بعضا عجیب و غریبی در دنیای طراحی موبایل‌ها ظاهر می‌شوند و سازندگان برای جلب رضایت شما دستگاه‌های خود را براساس این ترندها طراحی می‌کنند. امسال نیز از این قاعده مستثنی نیست. دوربین‌های دوگانه بیش از هر زمان دیگری در قاب پشتی و سطح جلویی به چشم می‌خورند و عکس‌های جذابی برای کاربر ثبت می‌کنند. هم‌چنین شاهد یک بریدگی در قسمت بالای نمایشگر اکثر مدل‌های ۲۰۱۸ هستیم که اسپیکر، دوربین و سنسورها را میزبانی می‌کند. جدای از این‌ها، دوربین سه‌گانه نیز در حال تبدیل شدن به یک مد است و به‌زودی گوشی‌های بیش‌تری را مجهز به سه لنز در قاب پشتی می‌بینیم. ولی در صورت خرید نوکیا ۲.۱ از تمام این ویژگی‌ها محروم خواهید شد و یک گوشی با دیزاین قدیمی نصیب‌تان می‌شود.

در سطح جلویی، حاشیه‌های زیادی در اطراف دیسپلی دیده می‌شود. برخلاف اسمارت‌فون‌های مدرن، تماشای فیلم و تجربه بازی‌ها در این نمایشگر لذت‌بخش نیست و حاشیه‌ها مزاحمت زیادی در هنگام خواندن محتواهای مختلف ایجاد می‌کنند. در قاب پشتی نه خبری از دوربین دوگانه است و نه حس‌گر اثر انگشت دیده می‌شود. در نتیجه نمی‌توانید به سرعت گوشی خود را آنلاک نمایید و باید وقت‌تان را برای وارد کردن پسورد هدر دهید. به‌طور کلی طراحی این بخش نیز مانند قسمت جلویی زیبا نیست و در همان ابتدا بخش بزرگی از کاربران از خرید نوکیا ۲.۱ صرف‌نظر می‌کنند.

نمایشگر

nokia_2.1_-5 ۴ دلیل برای این‌که نوکیا ۲.۱ را نخریم

دیسپلی برای موبایل‌ها از اهمیت خاصی بهره‌مند است. در گوشی‌های هوشمند که صفحات لمسی هستند و بخش بزرگی از قاب جلویی را تشکیل داده‌اند، این قطعه نقش اساسی را در جلب رضایت کاربران ایفا می‌کند و جالب است بدانید شما بیش‌ترین تعامل را با این بخش دارید. برای کار کردن با اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها، عکاسی و طیف وسیعی اعمال به نمایشگر نیاز دارید. امسال طراحی صفحه‌ گوشی‌ها با تحولات بسیاری روبه‌رو شده و شاهد دیزاین ناچ هستیم. به این ترتیب تولیدکننده یک بریدگی در قسمت بالای صفحه ایجاد می‌کند تا نسبت دیسپلی به بدنه به بالاترین حد خود برسد. متاسفانه نوکیا ۲.۱ از این قابلیت سود نمی‌برد و نمی‌توانید حس داشتن یک گوشی مدرن را تجربه کنید. مسئله دیگری که در این مدل حضور ندارد، نسبت تصویر ۲:۱ است. بیش‌تر موبایل‌های ۲۰۱۸ از این قابلیت بهره می‌گیرند و تجربه استفاده آن‌ها بهبود یافته است. به لطف چنین نسبتی خوش‌دستی افزایش می‌یابد و سازنده می‌تواند صفحه‌ای غول‌آسا را در قابی به مراتب کوچک‌تر قرار دهد. در این صورت هندست به راحتی در مکان‌های کوچک مثل جیب قرار گرفته و حمل و نقل آن آسان‌تر می‌شود. استفاده از رزولوشن اچ‌دی در نوکیا ۲.۱ باعث شده تا کاربر قادر به دیدن پیکسل‌ها باشد و همین کافی‌ست تا از کیفیت محتواها کاسته شود و شاهد جزئیات کمی در آن‌ها هستیم.

سخت‌افزار

nokia_2.1_-4 ۴ دلیل برای این‌که نوکیا ۲.۱ را نخریم

سخت‌افزار نقش بسیار مهمی را در دیوایس‌ها ایفا می‌کند. بدون وجود آن هیچ اپلیکیشنی یا گیمی اجرا نمی‌شود و قادر به گرفتن عکس و ذخیره ویدیوها و تصاویر نیستید. تمام دستورات از این بخش صادر شده و به‌صورت کلی عملکرد دستگاهی مثل اسمارت‌فون به قدرت سخت‌افزار بستگی دارد. در حالی که دیگر گوشی‌ها از چیپستی قدرت‌مند برای بهبود تجربه کاربری استفاده می‌کنند، سازنده فنلاندی برای نوکیا ۲.۱ از یک پردازنده ضعیف شرکت کوآلکام بهره برده است. این بدان معناست که حتی زمان اجرای کارهای روزمره با لگ و کندی مواجه خواهید شد و تنها می‌توانید بازی‌های سبک و بسیار پیش‌پا افتاده را نصب و اجرا کنید. این تراشه قادر به انجام کارهای سنگین نیست و نمی‌تواند از پس محتواهای باگرافیک بالا بربیاید. پس اگر جز طرف‌داران بازی‌های جذاب اندروید و اپلیکیشن حرفه‌ای هستید، قید نوکیا ۲.۱ را بزنید و به مدل‌های دیگر بازار در همین رنج قیمتی فکر کنید.

مشکل از جایی شروع می‌شود که بدانید تنها مشکل نوکیا ۲.۱ تراشه‌اش نیست و مموری نیز در این مدل از یاد رفته است. شرکت نوکیا برخلاف رقیبان موبایل خودش را در یک نسخه با ۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی و ۱ گیگابایت رم عرضه کرده. به این ترتیب نمی‌توانید عکس‌های زیادی بگیرید، اپلیکیشن‌های کاربردی زیادی را نصب کنید و… مقدار رم هم برای‌تان مشکل‌ساز می‌شود. با حافظه اجرایی ۱ گیگابایتی نمی‌توانید چند اپ را به‌طور هم‌زمان و بدون لگ اجرا کنید و همین موجب کاهش سرعت‌تان می‌شود.

دوربین

nokia_2.1_ ۴ دلیل برای این‌که نوکیا ۲.۱ را نخریم

در واقع یکی از علت‌های ارتقا دوربین‌ها، شبکه‌های اجتماعی هستند. با محبوب‌تر شدن این فضاها کاربران نیز اهمیت بیش‌تری به کیفیت عکاسی در موبایل‌ها می‌دهند و چنین عاملی سبب پیشرفت این قسمت از اسمارت‌فون‌ها می‌شود. سازندگان بسیاری اقدام به تولید موبایل‌ها با چندین لنز می‌کنند. در حال حاضر گوشی‌هایی در بازار وجود دارند که دارای دو لنز در قاب پشتی و دو لنز در قاب جلو هستند که کیفیت عکس‌برداری را بهبود می‌بخشد. اما نوکیا در مدل ۲.۱ هیچ تلاشی برای بهبود دوربین نکرده و آن را مثل سخت‌افزار، طراحی و نمایشگر فراموش نموده. در سطح پشتی یک لنز ۸ مگاپیکسلی، کوچک و مجهز به دریچه دیافراگم بسته‌ای قرار گرفته که عکس‌های باکیفیتی را به ارمغان نمی‌آورد. تنها در شرایط ایده‌آل می‌توانید تصاویر رضایت‌بخشی ثبت کنید که برای یک مدل ۲۰۱۸ اصلا قابل توجیه نیست. در موقعیت‌های تاریک و با نورپردازی ضعیف نویزهای بسیار زیادی در محیط دیده می‌شوند که عکس‌ها را خراب کرده و کاربر را از نوکیا ۲.۱ ناامید می‌سازد. وضعیت در قاب جلویی به همین شکل است. نوکیا از یک لنز ۵ مگاپیکسلی برای جلب نظر خوره‌های شبکه‌های اجتماعی بهره برده که عکس‌هایی با جزئیات اندک ثبت می‌کند که کاربر را راضی نمی‌کند. پس اگر می‌خواهید اسمارت فون آینده‌‌تان دوربینی حرفه‌ای داشته باشد و قادر به گرفتن سلفی‌های جذابی باشید، نوکیا ۲.۱ را فراموش کنید و به مدل‌های دیگر نگاهی بیندازید.

نوشته ۴ دلیل برای این‌که نوکیا ۲.۱ را نخریم اولین بار در وب‌سایت فناوری پدیدار شد.