پروژه “بررسي تاثيرات متقابل امنيت فضاي مجازي و زنجيره بلوكي و نظام مديريت رمزارزها در كشور”

 
 
پروژه "بررسي تاثيرات متقابل امنيت فضاي مجازي و زنجيره بلوكي و نظام مديريت رمزارزها در كشور" در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام و نظام مدیریتی رمزارزها در کشور پیشنهاد گردید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرجان بحرالعلوم مجری پروژه مذکور گفت: این پروژه در گروه فناوري امنيت اطلاعات و سامانه­ها در پژوهشکده امنیت به پیشنهاد مرکز ملی فضای مجازی آغاز گردید.
 
وی گفت: این پروژه در یک فاز انجام گرفت که می‌توان آن را به سه بخش تقسیم نمود. اولين بخش مربوط به مطالعه و بررسي رمزارزها است و شامل مطالعه مفاهيم فني و اقتصادي در رمزارزها، ترسیم تصویری کلی از جایگاه کنونی رمزارزهاي محبوب و پركاربرد در دنیای مالی و فناوری دیجیتالی با استخراج آمار و ارقام و مقايسه رمزارزهاي محبوب با متغيرهايي مانند حجم کل سرمایه، قیمت و نوسانات آن، انجام و همچنین به دسته‌بندي انواع رمزارزها پرداخته شد. اين دسته‌بندي به هفت گروه رمزارز با پلتفرم قرارداد هوشمند، رمزارز پشتيبان گمنامي، رمزارز با شبكه تسويه بانكي، رمزارز ايجادشده با هايپرلجر، رمزارزهاي مرسوم براي پرداخت، رمزارز با سرويس‌هاي پوششي و رمزارز با ساختار توكن طبقه‌بندي شده اند. در هر دسته نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهديدهاي آن مورد بررسي قرار گرفته و در انتها واژه‌نامه جامع رمزارز تدوين و ارائه گرديد.
 
به گفته بحرالعلوم بخش دوم مرتبط با مطالعه و بررسي فناوري زنجيره‌بلوكي است که شامل مطالبی چون مطالعه مفاهيم كليدي در فناوري زنجيره بلوكي، مزايا و معايب استفاده از آن و كاربردهاي فناوري زنجیره بلوکی می باشد و همچنين به بررسي زنجيره‌بلوكي و ساختار آن و نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهديدات در اين فناوري پرداخته شد. در ادامه الگوريتم‌هاي اجماع، كاربردها و استانداردهاي مطرح در اين حوزه مورد بررسي قرار گرفت و زيست بوم فني فناوري زنجيره بلوكي از معماري كلان تا اجزاء و مولفه‌هاي اصلي پلتفرم‌ها شرح داده شد.
 
وی ادامه داد: در بخش سوم به بررسي و تحليل در خصوص رويكرد ساير كشورها در مواجهه با رمزارزها پرداخته شد. در ابتدا ديد كلي در رابطه با مزايا و چالش‌هاي موجود در رمزارزها و در بخش‌هاي بعدي پول ديجيتال بانك مركزي كشورهايي چون ونزوئلا، روسيه، ژاپن، چين، سوئيس، آمريكا و استوني مورد بررسي و همچنين رويكرد اين كشورها در رابطه با رمزارزهاي جهان‌روا بررسی گردید و در انتها نيز نظام مدیریتی رمزارزها در کشور براي رمزارزهاي جهان‌روا، ICO، پول ديجيتال بانك مركزي و رمزارزهاي منطقه‌اي پیشنهاد شد.