ارتباط موفق ماهواره‌های اینترنت‌رسان ارسالی استارلینک با ایستگاه‌های زمینی

۶۰ ماهواره اینترنت رسان شرکت “اسپیس ایکس” از دسته نخست صورت فلکی ماهواره‌ای پروژه “استارلینک” که حدود یک هفته است در حال گردش به دور زمین هستند، به گفته این شرکت صفحات خورشیدی خود را با موفقیت باز کرده و با ایستگاه‌های زمینی ارتباط برقرار کرده‌اند. انتظار می رود استقرار این ماهواره ها در ارتفاع کامل بیش از سه تا چهار هفته بطول بیانجامد.
 
پروژه یادشده در سال ۲۰۱۵، با پاسخ رگولاتوری حوزه آمریکا FCC به درخواست مجوز “ایلان ماسک” مدیرعامل این شرکت جهت ایده ارائه پهنای باند جهانی ماهواره‌ای آغاز شد و در سال ۲۰۱۷ برنامه استارلینک به‌عنوان یک سیستم ارتباطی پهنای باند بی‌سیم ارزان‌قیمت که می‌تواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رسانده شد.
 
براساس مجوز FCC اسپیس ایکس اجازه پرتاب حدود ۱۲ هزار ماهواره از خوشه استارلینک را دارد. پیش از این نیز رگولاتوری این کشور، با درخواست شرکت های OneWeb، Space Norway و Telesat برای دسترسی به بازار آمریکا به منظور ارائه خدمات پهن باند ماهواره ای  و دسترسی به اینترنت در نواحی کم برخوردار موافقت کرده بود.
 
شرکت آمازون نیز برای ورود به این بازار جدید طرح مشابهی با ۳۲۰۰ ماهواره در برنامه دارد که “پروژه کیوپر” نام گرفته است.
 
براساس این پروژه عظیم، می‌بایست حداقل با ۶ پرتاب دیگر ۴۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار گیرد تا یک شبکه جزئی اینترنت ایجاد شود. استارلینک بنا دارد تا دو سال آینده برای پوشش مداوم حداقلی جهانی ۱۸۰۰ ماهواره به فضا بفرستد، چیزی بیش از تعداد کل ماهواره‌های فعلی که به دور مدار زمین می‌چرخند.
 
ماسک همچنین گفته است که شرکت SpaceX در اواخر سال آینده، شروع به جذب مشتری خواهد کرد و پس از آن تا حدود ماهانه ۲۰۰۰ ماهواره در هرسال راه‌اندازی خواهد کرد، تا نهایتاً دوازده هزار ماهواره در مدار زمین به گردش درآید.
 
ایلان ماسک همچنین اعلام کرده امیدوار است که با تکمیل استارلینک و آغاز سودآوری مالی آن شرکت اسپیس‌ایکس منابع پولی لازم برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بلندپروازانه او را به‌دست آورد؛ پروژه‌هایی نظیر ساخت یک شهرک خودکفا در مریخ و تأسیساتی در ماه.