اینترنت اشیاء، کلید تامین سلامت غذاها

اینترنت اشیاء امروزه رشد سریعی دارد و طبق پیش‌بینی‌های گارتنر، در سال ۲۰۲۰ تعداد شیءهای متصل به IoT به ۲۰.۴ میلیارد مورد خواهد رسید.
 
تاکنون درباره تاثیرات اینترنت اشیاء بر صنایع مختلف، به تفصیل سخن گفته شده است ولی موضوع قطعی این است که صنایع غذایی نیز از این فناوری بی‌بهره نخواهد ماند.
 
وب‌سایت Manufacturing.net با اشاره به این که اینترنت اشیاء می‌تواند کلید اصلی تامین بهداشت و ایمنی مواد غذایی باشد، معتقد است یکی از مهمترین جنبه‌های تاثیرگذاری IoT، توانایی این اکوسیستم در «نظارت دقیق و مستمر بر سلامت مواد غذایی» است.
 
این امر از آنجا نشات می‌گیرد که سنسورهای ردیابی اکوسیستم IoT می‌تواند به طور لحظه‌ای، انواع اطلاعات خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها را از مراحل ابتدایی چرخه تولید تا زمان عرضه به فروشگاه و خرده‌فروش‌ها گزارش کند.
 
این موضوع علاوه بر ایمن‌سازی مواد غذایی، کاهش خطر شیوع بیماری‌های مربوط به غذا را نیز به دنبال دارد.
 
در واقع قابلیت نظارت دقیق و مستمر سنسورهای IoT که بر روی اقلام خوراکی نصب می‌شود، قادر است مشکلات و اختلالات پیش آمده را به سرعت گزارش کند.
 
در این حالت تولیدکنندگان مواد غذایی می‌توانند پیش از همه‌گیر شدن مشکل، نسبت به آن اطلاع یافته و به سرعت برای رفع آن اقدام کنند.
 
از دیگر مزایای استفاده از اینترنت اشیاء در صنعت غذا می‌توان به «کاهش هدررفت مواد خوراکی، کاهش هزینه‌ها و نیز افزایش سرعت تبادل و تحلیل داده‌ها» اشاره کرد.