خرید کامپیوتر با دو سیستم عامل ویندوز و مکینتاش ممکن شد

به طور معمول برای تجربه سیستم عامل مکینتاش باید یکی از دستگاه‌های ساخت اپل را تهیه کنید، اما با برخی از ترفند‌ها امکان نصب و اجرای آن بر روی کامپیوتر‌های خانگی وجود دارد. در همین راستا شرکت OpenCore کامپیوترهای آماده با دو سیستم عامل ویندوز 10 و مکینتاش را تولید کرده است، اما خطر شکایت اپل در چند قدمی این شرکت قرار دارد.
 
اپل یکی از قدرتمندترین شرکت‌های دنیا در زمینه نرم‌افزار و سخت‌افزار است، اما بر خلاف گوگل و مایکروسافت برای استفاده از نرم‌افزارهای ساخت اپل باید سخت‌افزارهای اختصاصی این شرکت را تهیه کنید. در حال حاضر سیستم عامل ویندوز 10 را می‌توانید با یک سخت افزار متوسط 100 تا 200 دلاری تجربه کنید، اما برای تجربه حداقلی سیستم عامل مکینتاش باید لپ‌تاپ 1000 دلاری MacBook Air را تهیه کنید و برای کارهای حرفه‌ای تر باید Mac Pro اپل با قیمت پایه 6000 دلار را تهیه کنید.
 
البته در دنیای فناوری هیچ غیر ممکنی وجود ندارد و شما می‌توانید با برخی از ترفند‌ها سیستم عامل مکینتاش را بر روی کامپیوتر خانگی خود تجربه کنید. در دنیای فناوری کامپیوترهای خانگی که سیستم عامل مکینتاش بر روی آن‌ها نصب شده باشد را هکینتاش می‌نامند. در این بین شرکت OpenCore از نسل جدید کامپیوترهای هکینتاش خود با نام Velociraptor رونمایی کرده است.
 
کامپیوترهای آماده Velociraptor به دو سیستم عامل مکینتاش و ویندوز 10 مجهز شده‌اند و سخت‌افزار آن‌ها قابل سفارشی سازی و ارتقاء است. سیستم آماده Velociraptor شامل یک کیس mini-ITX با نسل جدید پردازنده‌های 12 (3900X) و 16 (3950X) هسته‌ای AMD می‌شود. همچنین نوع کارت گرافیک، خنک کننده پردازنده، حافظه رم و حافظه SSD توسط کاربر قابل انتخاب است.
 
 
 
در حال حاضر نسخه پایه Mac Pro با قیمت 6000 دلار به فروش می‌رسد، اما نسخه پایه Velociraptor تنها 2200 دلار قیمت دارد و کامل‌ترین نسخه آن با قیمت 4000 دلار به فروش می‌رسد. تمام کامپیوترهای شرکت OpenCore به صورت دستی اسمبل می‌شوند و در زمان ثبت سفارش باید 30 درصد از مبلغ اولیه دستگاه را پرداخت کنید.
 
البته یک مانع بزرگ برای فعالیت شرکت OpenCore وجود دارد و آن هم توافقنامه مجوز کاربری اپل (EULA) است. بر اساس قوانین EULA تولید و فروش کامپیوترهای مجهز به سیستم عامل macOS توسط شرکت‌های دیگر ممنوع است. در سال‌های اخیر چند شرکت کوچک تصمیم به تولید و فروش سیستم‌های هکینتاش گرفتند، اما به دلیل وجود قوانین EULA، وکلای اپل فعالیت این شرکت‌ها را متوقف کردند.
 
به طور مثال، شرکت Psystar در سال 2010 اولین کامپیوتر سفارشی سازی شده هکینتاش را به بازار عرضه کرد، اما پس از مدتی وکلای اپل با ثبت شکایتی این شرکت را به پرداخت جریمه 2.7 میلیون دلاری محکوم کردند و فعالیت این شرکت برای همیشه متوقف شد. در این بین شرکت OpenCore برای دور زدن قوانین اپل راهکار پرداخت با رمز ارز را برای خرید دستگاه‌های Velociraptor در نظر گرفته است.
 
شرکت اپل در صورتی می‌تواند از شرکت‌های فروشنده سیستم‌های هکینتاش شکایت کند که پرداخت‌های آن‌ها به صورت مستقیم و از طریق سیستم بانکی صورت گرفته باشد، به همین دلیل شرکت OpenCore سیستم‌های هکینتاش خود را فقط با روش پرداخت بیت کوین به فروش می‌رساند. این موضوع کار اپل را برای توقف فعالیت OpenCore سخت‌تر می‌کند، اما برای وکلای قدرتمند کمپانی اپل هیچ غیر ممکنی وجود ندارد.