رشد ۱۳ درصدی جرائم طی ۸ ماه/کشف ۹۰ درصدی پرونده ها / تهران رتبه اول جرایم اینترنتی

رئيس پليس فتا از رشد 13 درصدي جرايم ، كشف 90 درصدي پرونده ها ، افزايش 92 درصدي پرونده هاي هتك حيثيت و .. در سال 94 خبر داد . 
 
رئيس پليس فتا گفت: طي سال 94 رشد 13 درصدي جرايم را داشته ايم، در هشت ماه امسال نيز 11 درصد جرايم مربوط به جرايم اخلاقي بوده است ضمن اينکه بيشترين جرمي که در کشور رسيدگي شده مربوط به برداشت‌هاي غيرمجاز با 52 درصد از کل جرايم بوده است. 
 
سردار کمال هاديان‌فر رئيس پليس فتاي نيروي انتظامي در نشست خبري پليس فتا در ابتدا به چگونگي فعاليت اين پليس اشاره کرد و گفت: اين پليس با تکيه به توان داخلي، فني و تخصصي خود ايجاد شده است؛ تامين امنيت فضاي مجازي، صيانت از دانش هاي علمي، اسلامي و انساني و کنترل و حفاظت از آزادي هاي مشروع و حريم خصوصي افراد از اهداف پليس فتا است. 
وي ادامه داد: آسودگي خاطر شهروندان براي فعاليت در حوزه هاي مختلف، مراقبت از فضاي مجازي براي کنترل فعاليت هاي غيرقانوني نيز از ديگر اهداف پليس فتا است. 
 
رئيس پليس فتا به فعاليت اين پليس طي يک هزار و 700 روز اشاره کرد و ادامه داد:در اين پليس در 130 استان و شهرستان بالاي 200 هزار نفر به صورت عملياتي فعاليت مي‌کنند و در 11 مرکز استان به عنوان استان‌هاي معين، مرکز آزمايشات ديجيتال فعال دارد همچنين 82 درصد از عوامل پليس فتا مدارک کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکترا دارند. 
 
رئيس پليس فتا در ادامه به وقوع بيشترين جرم فضاي مجازي در حوزه هاي جغرافيايي اشاره کرد و گفت: تهران بزرگ با 29.5 درصد بيشترين جرم و استان‌هاي فارس، خراسان رضوي، آذربايجان شرقي و اصفهان رتبه‌هاي بعدي را به خود اختصاص داده‌اند ضمن اينکه استان‌هاي ايلام، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، شرق تهران و منطقه ويژه کيش از استان هايي هستند که کمترين جرم را دارند. 
 
سردار هاديانفر همچنين به آمار کاربران در جهان اشاره کرد و گفت: از سه ميليارد کاربر اينترنت در دنيا، 46 ميليون و 800 هزار نفر کاربر ايراني هستند که از اين تعداد 23 ميليون نفر کاربران جوان را به خود اختصاص داده اند. 
 
وي در خصوص ضريب نفوذ اينترنت در خاورميانه تصريح کرد: اين آمار در خاورميانه 48 از 100 نفر و در ايران 59.5 از 100 نفر است ضمن اينکه ضريب نفوذ تلفن همراه در جهان 91 نفر از 100 نفر، در خاورميانه 60 نفر از 100 نفر و در ايران از 100 نفر 105 نفر است؛ طبق آمار در هر 12 ثانيه يک نفر قرباني جرايم سايبري است. 
 
عالي‌ترين مقام پليس فتا با اشاره به حوزه جرايم طي سال 2014 گفت: اخاذي، کلاهبرداري و تهديد از جمله مصاديق اين جرايم بوده که سه ميليون آن متعلق به آمريکا است. 
وي با بيان اينکه پليس فتا طي يک هزار و 700 روز به بيش از 50 هزار فقره پرونده رسيدگي کرده است، تصريح کرد: اين پرونده‌ها از يک شاکي تا دو هزار و 500 شاکي و مالباخته داشته است. 
 
سردار هاديان‌فر با اشاره به اينکه طي سال 91، 64 درصد رشد جرايم نسبت به سال 90 داشته‌ايم، ادامه داد: طي سال هاي 92 به 91 ، 49 درصد، 93 به 92 ، 43 درصد و در هشت ماه 94 نيز 13.7 درصد رشد جرايم داشته‌ايم. 
 
وي همچنين افزود: طي سال 94 رشد 13 درصدي جرايم را داشته ايم، در هشت ماه امسال نيز 11 درصد جرايم مربوط به جرايم اخلاقي بوده است ضمن اينکه بيشترين جرمي که در کشور رسيدگي شده مربوط به برداشت‌هاي غيرمجاز با 52 درصد از کل جرايم بوده است. 
وي با بيان اينکه بيش از 85 درصد از جرايم مربوط به برداشت‌هاي غيرمجاز بوده است، دومين جرم را هتک حيثيت با 12.6 درصد بيان کرد و ادامه داد: همچنين در خصوص هتک حيثيت افزايش 49 درصدي نسبت به سال 90 را داشته ايم. 
 
سردار هاديانفر در خصوص حمله اينترنتي از سوي داعش و خبري مبني بر اينکه 20 آذر اتفاقي مي‌افتد و يکي از فرماندهان برجسته سپاه صحبتي کرده بود و ... ، تصريح کرد: منشأ اين خبر داخلي و فردي که اين خبر را منتشر کرده بود شناسايي شده و تذکرات لازم به متهم داده شده است. 
وي با تاکيد بر اينکه خبر منتشر شده منشا خارجي نداشت و مربوط به يکي از استان‌هاي شمالي کشور بود، ادامه داد: فردي که چنين خبري را منتشر کرده بود ظرف 24 ساعت شناسايي و صفحه وي نيز متوقف شد. 
 
سردار هاديانفر به شناسايي و حذف صفحات داعش و صفحاتي مربوط به جرايم ديگر در حوزه داخل کشور و بين‌المللي اشاره کرده و گفت: طي هشت ماه امسال 132 سايت شناسايي و حذف شده است؛ پليس فتا در طول يک سال و هشت ماه گذشته در ارتباط با کساني که به نوعي حمايت از داعش مي‌کردند و ترويج‌دهند افکار داعش در ايران بودند، 285 سايت را شناسايي کرده که 108 سايت مربوط به خارج از کشور بوده است و از پليس بين‌الملل در حذف آن ها کمک گرفته ايم. 
 
رئيس پليس فتا در ادامه بيان کرد: 34 پروفايل غيرفعال بوده و در مجموع 53 نفر که حامي داعش در داخل بودند در داخل کشور شناسايي و دستگير و به محاکم قضائي تحويل داده شدند افراد متهم و دستگير شده در استان‌هاي همجوار مرز و تعداد کمي نيز در نقاط مرکزي کشور فعاليت مي کردند. 
سردار هاديان فر در خصوص نوع برخورد با متهمان تصريح کرد: در ابتدا پليس فتا تذکر مي دهد سپس هشدار، محدودسازي و در نهايت به تشکيل پرونده اقدام مي کند. 
 
رئيس پليس فتا تصريح کرد: 69 هزار و 719 حمله سايبري به کشور شده است که 988 حمله به سايت هاي دولتي و بقيه به سايت خصوصي بوده است. 
رئيس پليس فتا در ادامه به کلاهبردارهاي نيجريه‌اي اشاره کرد و گفت: طي سال 90 در کشور، 21 پرونده و در سال 92، 85 پرونده در اين رابطه تشکيل شده است که در سال 93 به 32 و در سال 94 به 22 فقره کاهش پيدا کرده است؛ در اين کلاهبرداري ها معادل 63 ميليارد تومان سرقت شده که بخشي از اين مقدار به مالباختگان بازگردانده شده است.
 
وي با بيان اينکه در ايران 15 پرتال مهم آلوده به بادنت‌هاي رزونا بودند که توسط پليس اطلاع رساني شد، تصريح کرد: آنچه امروز به عنوان اتهامات از سوي برخي از کشورها مبني بر حمله سايبري از سوي ايران مطرح مي شود با بررسي سازمان‌هاي اينترپل مشخص شده که بخش زيادي از حملات به صورت بادنتي است؛ درواقع هکرها خارج از ايران هستند و نسبت به ايران موضع دارد و کامپيوترهاي داخل ايران را زامبي مي‌کنند و از طريق ايران به کشور ثالث حمله کرده و اين حمله به اسم ايران تمام مي‌‌شود؛ منشا بسياري از اين حملات رژيم صيهونيستي، آمريکا و عربستان سعودي است. 
 
رئيس پليس فتا گفت: طي فعاليت خود يک هزار و 209 پرونده بين‌‌المللي را انجام داده‌ايم و با تمام کشورهاي جهان به جز رژيم غاصب صهيونيستي همکاري داريم، با کشور آمريکا در پرونده‌ها و اشتراک پرونده با محوريت اينترپل تعامل داريم. 
وي همچنين تصريح کرد: بزودي مرکز فوريت‌هاي پليس فتا افتتاح مي شود که بيش از هشت ماه است دوره آزمايشي اين مرکز در برخي از استان‌ها به صورت پايلوت انجام مي‌شود.