پس از ۵ سال؛ از لوگوی رسمی نسل پنجم تلفن همراه (۵G) رونمایی شد

اگرچه این موضوع مشخص بوده است که نسل بعدی شبکه‌های موبایل، ۵G نام دارد اما سازمان استانداردسازی و پروژه مشارکتی ۳GPP که متولی استانداردسازی شبکه‌های تلفن همراه است، تاکنون به طور رسمی این موضوع را عنوان نکرده بود.
 
 
اکنون ۳GPP به طور رسمی اعلام کرده است نسل بعدی شبکه‌های مخابراتی موبایل، ۵G نام دارد!
این موسسه همچنین از لوگوی این شبکه نیز رونمایی کرد که عبارت ۵G با امواج سبزرنگ است. این لوگو به لوگوی شبکه‌های موبایل LTE Advanced Pro بسیار شبیه شده است. البته، از نظر تایپوگرافی متفاوت از لوگوهای استانداردهای LTE است و به راحتی قابل تشخیص است.
 
اما آن‌سوی ماجرا هنوز خبری از مشخصات و جزئیات استاندارد ۵G نیست و احتمالا می‌بایست تا سال ۲۰۱۸ که زمان اعلام فاز اول مشخصات ۵G است صبر کرد؛ هرچند در بسیاری از نقاط دنیا، شبکه‌های ۵G به طور آزمایشی کار می‌کنند اما هنوز یک استاندارد مشترک و نهایی‌شده تدوین نشده است؛ به عنوان مثال، کماکان این مسئله مشخص نیست که شبکه‌های ۵G دقیقا در کدام طیف‌های فرکانسی عمل می‌کنند. [منبع]
 
در حال حاضر گروه‌های کاری مرتبط در حال کار بر روی استانداردسازی و تعریف الزامات کلیدی، از جمله موارد زیر هستند:
 
نرخ اوج (peak data rates) ارسال داده ۱Gbps تا ۱۰Gbps
۱۰۰Mbps cell edge data rate (mobile data speeds)
میزان تاخیر  یک میلی‌ثانیه‌ای انتها به انتها (latency: متوسط زمان رفت و برگشت پکت های ارسالی در شبکه)
پشتیبانی از افزایش ۱۰۰۰ برابری پهنای باند در واحد سطح
پشتیبانی از افزایش ۱۰ تا ۱۰۰ برابری تعداد تجهیزات متصل
کاهش ۹۰ درصدی در مصرف انرژی شبکه
بهبود پوشش دهی با هدف گذاری پوشش ۱۰۰ درصدی
 
 
پیش زمینه نسل پنجم موبایل به سال ۲۰۱۲ برمی‌گردد، در ابتدای آن سال، اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه‌ای را جهت توسعهٔ تیم ارتباطات بین‌المللی حوزه موبایل (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و پس ازآن (IMT-2020) آغاز کرد، در نتیجه رسماً یک مسابقهٔ جهانی برای تعیین نسل پنجم (۵G) شبکهٔ موبایل آغاز شد.
 
سال گذشته میلادی نیز گروهی از بزرگان صنعت مخابرات شامل اپراتورهای بزرگ مخابراتی اروپایی شامل Ericsson، Telefonica، Orange ،Nokia، Vodafone، Deutsche Telekom، BT و.. به‌صورت مشترک، بیانیهٔ مبسوط درباره قصد خود از راه‌اندازی نسل پنجم شبکه تلفن همراه (۵G) تا سال ۲۰۲۰ ارائه کرده‌بودند.
 
برنامهٔ این گروه در یک دستور کار هفت‌صفحه‌ای، شامل جزییات راه‌اندازی نسل پنجم شبکه‌های مخابراتی در اتحادیه اروپا منتشرشده است.
 
طبق این بیانیه، “راه‌اندازی تجاری شبکه ۵G نیازمند جذب سرمایه‌گذاری‌ به‌منظور ایجاد زیرساخت‌های جدید است؛ همچنین دسترسی به طیف فرکانسی جدید و همکاری نزدیک بین متصدیان صنعت مخابرات (اپراتورهای مخابرات، اپراتورهای تلفن همراه، اپراتورهای ماهواره، و ارائه‌دهندگان زیرساخت و تجهیزات موردنیاز) از پیش‌نیازهای اساسی است.
 
در برنامه ریزی بر روی نسل پنجم ، به‌جای افزایش سرعت اتصال اینترنت، بر ظرفیت بیشتر نسبت به نسل چهارم هدفگذاری شده است، که اجازه تعداد بیشتر کاربران ارتباطات باندپهن سیار را می‌دهد.
همچنین، هدف عملیاتی دیگر، بهبود پشتیبانی از ارتباطات ماشین به ماشین (M2M)، واینترنت اشیاء (IoT) با هزینه , مصرف باتری کمتر و تأخیر کمتر از نسل چهارم می‌باشد.