بسیاری از ماموریت های وزارت ICT بدون مطالعه پژوهشگاه انجام نمی شود

مهندس آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جلسه هیأت امنای امروز 18 دی ماه گفت: در ابتدای هرکار و برنامه، ابتدا بررسی و نظر پژوهشگاه گرفته شده و بعد کار آغاز شده است.
 
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلسه هیات امنای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز (سه شنبه) با حضور وزیر ارتباطات، نمایندگان وزارت علوم تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه و بودجه و اعضای هیات امنا تشکیل شد که محمد خوانساری رییس پژوهشگاه در ابتدا گزارشی از اقدامات، مأموریتها و فعالیت های این نهاد پژوهشی ارایه کرد.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس هیات امنای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جلسه هیات امنای این پژوهشگاه با اشاره به کاربردی شدن پژوهش های این مرکز اظهار کرد طی یکسال گذشته همواره تلاش بر این بوده ، پژوهشهای مرکز تحقیقات را به نوعی کاربردی کنیم به نحوی که این دستاوردها قابل استفاده در بخش خصوص باشد و دولت هزینه کرده این پژوهش  ها آزادانه در اختیار همه کسب و کارها و بخش های پژوهشی قرار گیرد و مورد استفاده آنها باشد.
وی افزود سه محصول داشتیم که ثمره کار پژوهشی پژوهشگاه  بوده و  امروز به یک موفقیت نسبی رسیده و می توان از آن صحبت کرد. آنتی ویروس پادویش با یک میلیون کاربر (700 هزار بر روی کامپیوترها و 300 هزار بر روی موبایل) نصب شده و در حال وارد شدن به رقابت با آنتی ویروسهای خارجی است.
جهرمی مترجم ترگمان را به عنوان ماژولی از سیستم موتور جستجوی ملی یاد کرد که در  پژوهشگاه شروع به کار کرده و هم اکنون به صورت یک شرکت مستقل فعالیت می کند.  او افزود: دقت ترگمان در ترجمه به فارسی  از مترجم گوگل بالاتر است و از ابتدای سال رشد تقریبا 16 برابری داشته است. با مراجعه روسها، ژاپنی ها و یک گروه عرب زبان هم اکنون قادر به ترجمه  به 8 زبان می باشد. یعنی اکنون 8 زبان دنیا را به فارسی و بالعکس ترجمه می کند و در تلاش است زبانهای دیگری هم اضافه کند.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: در پژوهشگاه، پژوهشهایی روی ماژول نقشه و مسیریاب  به صورت متن باز(open source)  انجام شده و مورد استفاده گسترده استارت آپ ها قرار گرفته است. نقشه های تولید داخل، 2میلیون نصب داشته و ویز هم که یک مسیریاب خارجی است 2میلیون نصب دارد.
وی ادامه داد این نمونه کارها و پژوهشها باید بیشتر شده و روی سایت هم قرار داده شود و اطلاع رسانی کافی صورت گیرد. امسال تلاش شده که پژوهش و داده ها به صورت آزاد در اختیار همه قرار گیرد و در حوزه کسب و کار نیز استفاده شود که این باعث پیشرفت قابل توجهی در این حوزه می شود.
مهندس آذری جهرمی در انتها با اشاره به دیگر فعالیتهای پژوهشگاه، افزود: پژوهشهای کاربردی بیشتری در پژوهشگاه انجام شده؛ از جمله سند اینترنت وکودک که نتیجه بررسی پژوهشهای تحقیقی و میدانی پژوهشگاه بوده و بسیاری از موارد دیگر که شیب رشد داشته است.
در این جلسه احکام اعضای جدید هیأت امنا  توسط مهندس آذری جهرمی به آقایان ابوالحسن فیروزآبادی، فرهاد معارفی، نصراله جهانگرد، سیروس موثقی و احمد معتمدی داده شد.