آموزش حل مشکل درصد باقی مانده و اشتباه باتری اسمارت فون ها
گاهی اوقات باتری، درصدی را نشان میدهد که عادی به نظر نمیرسد، مثلا مدتهاست در حال کار با گوشی هوشمند خود هستید ولی هنوز درصد ثابت مانده است و یا درصد باتری عددی مثل ۹۰ را نشان میدهد و در کسر کوتاهی از زمان این مقدار به ۶۰ میرسد؛ این موضوع به عنوان یکی از مشکلات رایج در گوشیهای هوشمند مطرح شده است که کاربران نمیتوانند درصد درست از باقیمانده باتری را ببینند. باشید.
راه حل هایی برای این حل مشکل مثل کالیبره کردن باتری پیشهاد شده است، اما بهتر است از قبل بدانیم که چرا این درصد اشتباه نشان داده میشود، با ما در ادمه این نوشته همراه باشید.
چرا درصد باتری آمار اشتباهی را نشان میدهد؟
امروزه نه فقط در گوشیهای هوشمند، بلکه تقریبا در همه وسایل الکترونیکی مجهز به باتری این مشکل وجود دارد. پس تبلتها، آیفونها، گوشیهای اندرویدی، لپ تاپها و.. احتمال بروز این مشکل وجود دارد. وجه مشترک تمام این وسایل باتری لیتیومی آنهاست که به طور طبیعی مثل دیگر قطعات بعد از مدتی، با مقدارکمی اُفت کارایی مواجه میشود و از عمر آنها کمتر میشود.
با کمتر شدن عمر باتری، مقداری هم از ظرفیت اصلی باتری کمتر میشود و بالطبع این باتری مقدار شارژ کمتری را هم در خود ذخیره میکند و کل ظرفیت را به مقداری در حدود ۹۵ درصد از ۱۰۰ درصد قبل میرساند، و اینجا دستگاه شما نمیتواند به درستی مقدار این اُفت را تخمین بزند و ۹۵ درصد سخت افزاری را بین ۱۰۰ درصد نرم افزاری به مرور تقسیم کند. شاید این مشکل به طور کلی خیلی جدی به نظرنرسد، ولی گاهی این قضیه حیاتی میشود؛ وقتی که درصد باتری شما عدد متوسطی مثل ۳۰ در صد را نشان میدهد، ولی درست در وقتی که بر روی شارژ باقی مانده حساب کردهاید، در کمال ناباوری در عرض چند دقیقه هشدار اتمام شارژ را دریافت میکنید. در اکثر موارد کالیبره کردن باتری، مشکل را رفع میکند.
مراحل کالیبره کردن باتری
کالیبره کردن گوشیهای هوشمند بسیار ساده و راحت است اما در مدتی که مشغول کالیبره کردن هستید، در حدود ۲ تا ۳ ساعت گوشی قابل استفاده نمیباشد.
برای شروع کالیبره کردن، باید تمام شارژ باطری را خالی کنید تا خاموش شود. مطمئن شوید که شارژ باطری تخلیه شده است، برای اینکار دومرتبه سعی کنید گوشی را روشن کنید، اگر باطری صفر باشد نباید گوشی روشن شود.
نهایتا بعد از اطمینان از خالی بودن باطری، گوشی را به شارژر متصل کنید و بگذارید ۱۰۰ درصد پر شود. به هیچ وجه گوشی را در حین شارژ روشن نکنید.
اگر اطمینان از درصد نشان داده شده ندارید، بگذارید یک ساعت بعد از ۱۰۰ درصد نشان داده شده، باطری باز هم شارژ شود.
حالا بعد از پر شدن باطری، بدون اینگه شارژر را جدا کنید گوشی را روشن کنید؛ وقتی گوشی راه اندازی شد و در قسمت home گوشی شارژ باطری ۱۰۰ % نشان داده شد، شارژر را جدا کنید.
حالا باتری به همین راحتی کالیبره شده است، و سازگاری بهتری بین گوشی هوشمند شما و باتری ایجاد شده است و میتواند به حالت عادی خود کار کند.
در چه زمانهایی گوشی خود را کالیبره کنیم؟
هیچ محدودیتی بجز زمان هایی که به مدت ۲ الی ۳ ساعت نمیتوانید از گوشی استفاده کنید، برای کالیبره کردن وجود ندارد.
وقتی در نگهداری از باتری ضعیف عمل میکنید و متوجه شدید که باطری لیتیومی شما با نقصی مواجه شده است و دومرتبه درصدها اشتباه نشان داده می شوند، میتوانید کالیبره کنید، در غیر این صورت دلیلی برای کالیبره کردن باتری وجود ندارد.
نهایتا اگر هر مشکلی با باتری برایتان پیش آمد و یا خودتان می خواهید که مطمئن باشید درصد درستی را گوشی به شما نشان میدهد می توایند در بهترین بازه زمانی برای کالیبره کردن گوشی، که هر ۲ تا ۳ ماه است، این کار را انجام دهید. اگر از ظرفیت باطری کمی و یا از حساسیت بالایی برخوردارید میتوانید این بازه را هم تغییر بدهید.
بهتر است بدانید که کالیبره کردن در مجموعِ عمر باتری تأثیری ندارد، و فقط میتواند بین باتری و دستگاه هوشمند سازگاری بهتری انجام دهد.
همیشه در نظر بگیرید که اجازه ندهید باطری لیتیومی شما به طور ۱۰۰ درصد تخلیه و خاموش شود و فقط اینکار را چند ماهی یک مرتبه برای کالیبره کردن باتری انجام دهید.
نتیجه گیری:
باتری هم مثل دیگر قطعات با شروع به کار کردن، مقداری از عمر طبیعی خود را از دست میدهد، و باید علاوه بر راهکارهایی که برای ثابت ماندن عمر آن، مثل استفاده به اندازه و صحیح از آن، عدم استفاده از آن در حین شارژ شدن و.. بکار برد، از راهکارهایی دیگر برای سازگاری آن با دستگاه هم استفاده کرد تا درصد باتری به طور صحیح در گوشی هوشمند نمایش داده شود.
در این نوشته، برای حل یکی از مشکلات رایج گوشیها که نشان دادن درصد غلط باتری است، با راهکار ساده کالیبره کردن صحبت کردیم. می توانید نظرات و دیدگاه های خود را در این باره با گویا آی تی در میان بگذارید و این مطلب را روی شبکه های اجتماعی نشر دهید.