آشنایی با تمام روش‌های موجود برای ارتقا ویندوز ۱۰ به صورت رایگان

ارتقا سیستم عامل کامپیوتر‌ها به ویندوز ۱۰ رایگان به صورت رسمی پایان یافته است اما هنوز روش‌هایی برای ارتقا رایگان به صورت غیر رسمی یافت می‌شود.

شما هنوز هم می‌توانید به راحتی ویندوز ۱۰ را بر روی سیستم‌تان نصب کنید بدون اینکه هزینه‌ای پرداخت کنید. می‌توان از شماره‌ سریال‌های ویندوز ۷ و یا ۸ برای ثبت ویندوز ۱۰ استفاده کرد و یا حتی بدون شماره سریال (!) می‌توانید مطمئن هم باشید که به خوبی نیز کار خواهد کرد. تنها فرقش در واترمارک لوگوی شرکت ارایه دهنده است. خب برای شروع آموزش، در آی‌تی‌رسان با ما همراه باشید تا تک‌تک روش‌های موجود را با یکدیگر بررسی کنیم.

گیر‌آوردن یک شماره سریال اورجینال ویندوز ۷، ۸ و یا ۸.۱

در حالی‌که دیگر امکان ارتقا رایگان ویندوز ۱۰ از طریق ابزار Get Windows 10 وجود ندارد با این وجود هنوز هم سیستم‌ عامل‌های دارای ویندوز‌های ۷، ۸ و یا ۸.۱ این امکان را دارند که با اتصال به سایت مایکروسافت خود را به ویندوز ۱۰ ارتقا دهند. ما این‌کار را آخرین بار در ۵ ژانویه ۲۰۱۸ انجام دادیم و هنوز کار می‌کرد.

windows-10-enterprise

ویندوز با ارتباط با سرور فعال‌سازی مایکروسافت و تائید واقعی بودن شماره سریال، اجازه ارتقا ویندوز قبلی را به نسخه ۱۰ صادر می‌کند و ویندوز ۱۰ بر روی سیستم‌تان، نصب و فعال‌سازی خواهد شد. ویندوز ۱۰ نصب شده دارای شماره سریال دیجیتالی مخصوص به خودش خواهد بود و در آینده شما باز هم قادر خواهید بود در صورت لزوم آن را باز‌نصب کنید و یا ارتقا دهید. اگر شما سری به Settings > Update & security > Activation  بزنید، شاهد خواهید بود که بعد از نصب ویندوز با این روش، در قسمت فعال‌سازی عبارت Windows is activated with a digital license درج شده است.

البته هنوز معلوم نیست مایکروسافت در ادامه چه برنامه‌ای خواهد داشت و آیا همچنان اجازه استفاده از این روش را خواهد داد و یا دسترسی به آن را مسدود خواهد کرد یا خیر؟! اما در هر صورت فعلا این روش قابل استفاده است و حتی در آینده اگر مایکروسافت جلوی این مسیر را بگیرد باز هم ویندوز نصب شده و شماره سریال دیجیتالی آن فعال و معتبر خواهد بود.

windows-10-enterprise

باز نصب ویندوز ۱۰، اگر هم‌اکنون آن را ارتقا داده‌اید

اگر شما از فرصت ارتقا رایگان ویندوز ۱۰ در سال اول انتشار استفاده کرده‌اید و با نصب ویندوز ۱۰، اقدام به تهیه شماره سریال برای نسخه آزمایشی نموده‌اید، اکنون می‌توانید باز هم برای دریافت نسخه جدید ویندوز ۱۰ به صورت رایگان در همان کامپیوتر قبلی، اقدام کنید.

برای این کار تنها کافی است فایل‌های نصب ویندوز را دانلود و به نصب ویندوز ۱۰ بر روی سیستم‌تان بپردازید. در ضمن نیازی به تهیه شماره سریال برای این کار نیست. چرا که بعد از نصب، ویندوز خود به صورت خودکار با اتصال به سرور مایکروسافت اقدام به فعال‌سازی خواهد کرد.

به همین راحتی (البته با این وضع سرعت و قیمت اینترنت در ایران خیلی هم راحت نیست) و شما می‌توانید مطمئن باشید که با این ارتقا در آینده نیز قادر خواهید بود نسخه‌های جدید ویندوز را، بر روی همین سیستم حتی اگر برخی از قطعات مانند هارد و .. را تعویض کنید، بدون هیچ‌گونه مشکلی دریافت کنید. فعال‌سازی جدید نیز با کمک آپدیت سالیانه ویندوز ۱۰ و اصلاح اطلاعات سخت‌افزار‌های جدید نصب شده بر روی کامپیوتر شما و دریافت شماره سریال دیجیتالی انجام خواهد شد.

بی‌خیال شدن شماره سریال و نادیده گرفتن هشدار فعال‌سازی!

راز واقعی در این روش نهفته است (ما ایرانیان سال‌هاست این راز را می‌دانیم)، شما برای نصب ویندوز ۱۰ نیازی به شماره سریال ندارید. تنها کافی است فایل‌های نصب ویندوز را دانلود و آن را بر روی سیستم خود نصب کنید بدون اینکه احتیاجی به شماره سریال داشته باشید. ویندوز به خوبی و به صورت کاملا نرمال کار خواهد کرد و شما می‌توانید همه کار با آن بکنید. در ضمن با استفاده از Boot Camp یا دیگر شبیه‌ساز‌های موجود نیز می‌توانید ویندوز ۱۰ را بر روی سیستم‌های مکینتاش نصب کنید.

windows-10-enterprise

تنها مشکل ویندوز ۱۰ فعال‌سازی نشده که ممکن است کمی شما را آزار دهد مربوط است به قسمت شخصی سازی ظاهر ویندوز که بخش Settings  >  Personalization غیر‌فعال خواهد بود اما بقیه بخش‌ها بدون مشکل کار خواهند کرد؛ که این بخش هم برای عملکرد اصلی ویندوز، مسئله مهمی نیست. به هر حال این روشی بسیار ساده و راحت برای نصب سریع و ارتقای سیستم خود به ویندوز ۱۰ است. البته شما هر زمان نیز که بخواهید می‌توانید اقدام به خرید شماره سریال اصلی و فعال سازی و قانونی کردن این ویندوز غیر‌قانونی (!) کنید.

هر چند طبق دستور‌العمل‌های مایکروسافت از لحاظ فنی این‌کار نشدنی است اما عملا ویندوز برای این‌کار به این روش طراحی شده است. اگر مایکروسافت مایل نیست کاربران از این روش استفاده کنند به جای وضع قانون، می‌تواند در آینده با تغییر ویندوز جلوی این‌کار را بگیرد! در هر حال سال‌هاست ویندوز به این صورت کار می‌کند و حتی در ویندوز ۷ نیز این قابلیت وجود دارد.

شما همچنین می‌توانید به وبسایت مایکروسافت سری بزنید و از نسخه آزمایشی ۹۰ روزه ویندوز ۱۰ اینترپرایز استفاده کنید. خب حداقل برای سه ماه تمام بدون دردسر ویندوز‌تان کار خواهد کرد. این ویندوز برای ارزیابی سه ماهه ویندوز ۱۰ اینترپرایز توسط سازمان‌ها و مراکز پیش‌بینی شده است.

این نسخه دارای برخی ویژگی‌های اضافی است که مخصوص شرکت‌ها و ادارات عرضه می‌شود و شما نیز می‌توانید با استفاده از آن، این ویژگی‌ها را مورد آزمایش و بررسی قرار دهید. کافی است شما هم یک شماره سریال داشته باشید تا بتوانید نسخه خانگی خود را به نسخه سازمانی ارتقا دهید (اغلب نسخه به فروش رسیده و ارایه شده در سایت‌های ایرانی برای راحتی فعال‌سازی، از این نوع ویندوز است).

 

windows-10-enterprise

 

خب متاسفانه دیگر روش‌های آپگرید رایگان، از جمله پیشنهاد خود مایکروسافت برای نصب و آزمایش ویندوز ۱۰، زمانش به پایان رسیده است اما شما هنوز می‌توانید این سه روش گفته شده را امتحان کنید.

اما خب هنوز تمام نشده است، چرا که یک روش دیگر هم هست شاید بشود نام آن را نیز رایگان گذاشت. بله، شما می‌توانید با خرید یک سیستم (لپتاپ) جدید که دارای ویندوز ۱۰ اورجینال است مالک یک ویندوز ۱۰ رایگان شوید! هر چند واقعا رایگان نیست چون سازنده برای مجوز نصب و استفاده از آن ویندوز پول پرداخت کرده است. با این منطق واقعا به صرفه خواهد بود که با پرداخت چند صد دلار ناقابل یک سیستم جدید با یک ویندوز ۱۰ تازه داشته باشید تا اینکه ۱۲۰ دلار را تنها صرف خرید ویندوز ۱۰ نمایید بعد آن را بر روی همان سیستم قدیمی خود نصب کنید! این معامله هم برای سازندگان و هم برای کاربران سودآور خواهد بود چون آنها برای این مجوز مبلغی بسیار کمتر از قیمت واقعی ویندوز را پرداخته‌اند و با این کار هم محصول آنها به فروش می‌رود و هم کاربران هزینه کمتری برای ویندوز خواهند پرداخت.

نوشته آشنایی با تمام روش‌های موجود برای ارتقا ویندوز ۱۰ به صورت رایگان اولین بار در پدیدار شد.